Roda JC heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met Richmond Boakye. De 22-jarige Ghanese aanvaller wordt voor één jaar gehuurd van Serie A-club Atalanta Bergamo.

"Vanzelfsprekend zijn wij erg blij dat hij onze aanvalslinie komt versterken. Met Richmond in de gelederen hebben we meer mogelijkheden voorin", aldus algemeen directeur Wim Collard op de website van Roda JC.

Pas sinds deze zomer is Boakye officieel eigendom van Atalanta Bergamo. Eerder lagen zijn transferrechten bij Juventus, waarvoor hij echter nooit speelde in een officieel duel.

Boakye kwam acht keer uit voor de Ghanese nationale ploeg.

Roda JC zag ook drie spelers vertrekken. Anco Jansen stapt over naar het Turkse Boluspor, waar hij voor twee jaar tekent. De 20-jarige aanvaller Rigino Cicilia wordt verhuurd aan RKC Waalwijk.

Het contract van Marc Höcher werd ontbonden. De middenvelder stond nog een jaar onder contract in Kerkrade. Hij vervolgt zijn loopbaan in Duitsland bij FC Rot-Weiss Essen.

FC Utrecht

FC Utrecht nam maandag juist (tijdelijk) afscheid van spelers. De club verhuurt Yannick Cortie (22) en Gévero Markiet (24) de rest van dit seizoen aan Jupiler League-club Helmond Sport.

Beide verdedigers hadden in de Domstad weinig zicht op veel speeltijd.

"In de Jupiler League kunnen zij ervaring opdoen op een goed niveau. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling", legt technisch manager Erik ten Hag uit op de website van FC Utrecht.

Markiet behoorde deze jaargang nog niet tot de wedstrijdselectie van de Domstedelingen, Cortier maakte tweemaal als invaller zijn opwachting.