Na een moeizame competitiestart overtuigden PSV en Davy Pröpper zondag in de topper tegen Feyenoord (3-1 winst). De middenvelder merkt ook dat de Eindhovenaren steeds beter worden.

"We groeien steeds meer naar elkaar toe. Tegen Feyenoord vochten we als nieuwe ploeg echt voor elkaar en dat was in eerdere wedstrijden misschien nog wat minder", aldus Pröpper.

De 24-jarige middenvelder schrok wel even toen de regerend landskampioen door een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma al snel met 1-0 achter kwamen. "Ik dacht: hoe kan dat nou gebeuren? Heel ongelukkig."

"Maar wat we daarna lieten zien was grote klasse. We worden steeds beter. We hebben gedomineerd in de eerste helft en het na rust afgemaakt."

Na de 2-1 van Santiago Arias kort na rust had PSV het nog wel even moeilijk. Feyenoord kreeg kansen op 2-2 en Dirk Kuijt raakte zelfs de paal. "Dat kwam ook doordat ons spel al veel energie gekost had, het was even schakelen. Maar als er één ploeg verdiende te winnen, dan waren wij het."

Penalty

Nadat Jürgen Locadia in de slotfase uit een strafschop de 3-1 maakte, was de topper definitief beslist. Pröpper had daarbij een hoofdrol. Hij was binnen de zestien neergelegd door Eljero Elia, die boos werd omdat hij het geen penalty vond.

"Ik begrijp die boosheid wel een beetje, het was een belangrijk moment. Maar Elia raakte me wel en daardoor raakte ik m'n eigen been. Ik zeg niet dat het zeker een strafschop was, maar het kon er wel een zijn."

Bij de 1-1 had Pröpper ook al een hoofdrol door de assist te leveren aan Maxime Lestienne. "Met twee van die snelle buitenspelers kun je de bal altijd makkelijk geven. Dat voelt al vertrouwd. In de voorbereiding voelde ik me al meteen op mijn gemak bij PSV. Dat is een compliment aan de club en mijn medespelers."

Oranje

Zijn transfer naar een topclub heeft er echter niet voor gezorgd dat hij zijn plek bij Oranje behouden heeft. Pröpper debuteerde in juni tegen de Verenigde Staten, maar is niet opgeroepen voor de interlands deze week tegen IJsland en Turkije.

"Daar had ik eerlijk gezegd ook wel een beetje rekening mee gehouden, omdat ik net ben begonnen bij een nieuwe club. Als ik het goed blijf doen, dan komt Oranje vanzelf weer."