Terence Kongolo beseft dat hij zich net als bij Feyenoord ook bij Oranje zal moeten richten op de linksbackpositie. De van origine centrale verdediger is voor bondscoach Danny Blind een van de weinige opties voor die plek.

"Er liggen inderdaad mooie kansen als linksback. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het waard ben, dat ik het verdiend heb", aldus Kongolo in gesprek met NU.nl.

De Feyenoorder meldt zich maandag bij Oranje, dat begint aan de voorbereiding op de interlands tegen IJsland en Turkije in de EK-kwalificatie.

Door de blessure van Jetro Willems is de 21-jarige verdediger de enige speler in de huidige Oranje-selectie die bij zijn club linksback speelt, al heeft hij bij Feyenoord een plek centraal achterin nog niet uit zijn hoofd gezet.

"Van origine blijf ik een centrale verdediger. Als ik mag kiezen, dan sta ik centraal achterin, maar door mijn wendbaarheid kan ik ook linksback staan. Ik wil me ook op die positie ontwikkelen en dat ik nu weer bij Oranje zit geeft vertrouwen."

Slordig

Zondag in de topper bij PSV stond Kongolo als linksback tegenover Luciano Narsingh, die ook geselecteerd is voor Oranje. Ondanks het 3-1 verlies keek de verdediger terug op een redelijke wedstrijd.

"Ik denk dat ik redelijk stabiel was, maar in het begin was ik wel iets te slordig. En in totaal heb ik twee duels verloren. Dat moeten er nul zijn."

In de laatste paar minuten had Kongolo het zwaar. "Ik had kramp. Daaraan merkte ik wel dat dit een topwedstrijd was. We gaven PSV ook te veel ruimte om te voetballen, waardoor we in de eerste helft achter de feiten aanliepen."

"Na rust speelden we compacter en creëerden we meer kansen. We hadden zelfs nog op 2-2 kunnen komen, maar helaas lukte dat niet. En na de 3-1 was het klaar."