Louis van Gaal benadrukt dat Manchester United geen paniekaankopen zal doen na de 2-1 nederlaag bij Swansea City van zondag.

"We zullen geen speler aantrekken die we niet al eerder hebben gescout", blikt de Nederlandse trainer in de Manchester Evening News vooruit op de climax van de transferperiode.

Engelse clubs hebben tot dinsdag 19.00 uur de tijd om spelers vast te leggen.

United, dat in de Premier League uiterst moeizaam tot scoren komt, wordt in verband gebracht met tal van aanvallers, onder wie Anthony Martial (AS Monaco), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) en Thomas Müller (Bayern München).

"Of ik tevreden ben als er niemand bij komt? Een club als Manchester United kan nooit tevreden zijn. We weten op voorhand al wat er mogelijk gaat gebeuren en wat er mogelijk niet gaat gebeuren."

Afhankelijk

Van Gaal spreekt van een proces dat hij niet kan veranderen. "We zijn afhankelijk. Niet alleen van de speler die we willen, maar ook van zijn club. En daarbij hebben we een bepaald budget; er zijn kortom veel factoren die meespelen. In elk geval gaat de markt in januari weer open."

Manchester United gaf deze zomer ongeveer 100 miljoen euro uit aan versterkingen. Sergio Romero had een transfervrije status, maar voor Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin en Memphis Depay werd een transfersom betaald.