Het Nederlands elftal begint maandag aan de voorbereiding op een cruciaal tweeluik in de EK-kwalificatie.

Met Danny Blind als nieuwe bondscoach kan Oranje zich tegen IJsland en Turkije eigenlijk geen misstap veroorloven.

De nummer drie van het laatste WK staat derde in groep A met tien punten uit zes wedstrijden, achter IJsland (vijftien) en Tsjechië (dertien).

Blind verwelkomt zijn internationals maandag rond het middaguur in Noordwijk. De 54-jarige Zeeuw is na het vertrek van Guus Hiddink vervroegd gepromoveerd van assistent tot bondscoach.

Blind moet Oranje met zijn assistenten Ruud van Nistelrooij en Marco van Basten naar het EK zien te leiden. Hij heeft twee debutanten opgeroepen voor de duels met IJsland en Turkije, de Ajacieden Kenny Tete en Jairo Riedewald.

De twee jonge verdedigers staan maandagmiddag in Katwijk voor het eerst op het trainingsveld met onder anderen de nieuwe aanvoerder Arjen Robben.

EK-tickets

Oranje speelt donderdag in Amsterdam tegen de koploper van de groep en gaat drie dagen later in Konya de strijd aan met Turkije, dat vierde staat met twee punten minder dan het Nederlands elftal.

De nummer één en twee van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK, evenals de beste nummer drie. De andere nummers drie verdelen in play-offs de laatste vier tickets.