Jeffrey Bruma was na de topper tegen Feyenoord opgelucht dat zijn eigen doelpunt niet cruciaal bleek te zijn. De PSV-verdediger ging zondag al vroeg in de wedstrijd in de fout, waarna de thuisclub alsnog met 3-1 won.

"Het was heel pijnlijk. Het liefst wilde ik even weg van het veld", keek Bruma terug op het moment in de vierde minuut.

De Oranje-international kwam bij een voorzet goed voor Feyenoord-middenvelder Lex Immers, maar in plaats van weg te werken ramde hij de bal langs doelman Jeroen Zoet in eigen doel.

"Echt een domme fout van me", vervolgde Bruma. "Het is best moeilijk als je een topper zo begint. En ook moeilijk om je dan te revancheren. Ik moest mijn rug rechten, het als een man oppakken. Volgens mij is dat aardig gelukt. Ik heb het van me af kunnen zetten."

Omhoog kijken

Voor de 23-jarige Bruma voelde het ook extra goed toen PSV kort na rust de achterstand had omgebogen in een 2-1 voorsprong. "Voor mij persoonlijk voelde dat inderdaad wel lekker. En het was ook nog een verdiende voorsprong."

"We creëerden veel kansen. Zij werden na de 2-1 ook nog even gevaarlijk, maar over de hele wedstrijd gezien waren we beter.”

"Ik vind het ook best teleurstellend wat Feyenoord heeft laten zien, ik had ze beter verwacht. We kregen veel ruimte en daar hebben we gebruik van gemaakt. Dat was gezien de stand ook wel nodig."

Door de zege zijn Bruma en PSV de Rotterdammers tot op één punt genaderd. Het gat met koploper Ajax blijft vier punten. "Gelukkig zijn het er geen zeven geworden. De aansluiting is er. We kunnen weer omhoog kijken."

"En zeker omdat we naar behoren gespeeld hebben. Iedereen is tot het gaatje gegaan."

Bekijk de stand in de eredivisie