Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt niet dat er veel af te dingen viel op de zege van PSV zondag in de topper in het Philips Stadion. De Eindhovenaren waren met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers.

"PSV was beter, dat is duidelijk", aldus Van Bronckhorst, die het ondanks de snelle 1-0 voor Feyenoord al vroeg in de wedstrijd fout zag gaan.

"Zeker in de eerste twintig minuten waren we heel slordig. We verloren veel ballen, schoten een vrije trap zelfs bijna over de zijlijn. En PSV heeft daar gebruik van gemaakt. Het is een hele slimme ploeg."

"We hebben PSV echt in de wedstrijd geholpen, ook door steeds achteruit te lopen. Pas na de 2-1 zijn we gaan voetballen. In die fase waren we ook de betere ploeg en kregen we kansen op de gelijkmaker, alleen die maakten we niet af."

Strafschop

Nadat Jürgen Locadia vanaf de strafschopstip wel trefzeker was voor PSV (3-1), was de topper beslist. Van Bronckhorst betwijfelde of het wel een penalty was, maar wilde zich daar niet achter verschuilen.

"Eerst zei de scheidsrechter dat het geen strafschop was en daarna ineens wel. En dat bij een bepalend moment. Toch vind ik niet dat we daar naar moeten kijken. PSV heeft gewoon verdiend gewonnen."

Voorafgaand aan de topper was Feyenoord nog zonder puntenverlies. Van Bronckhorst vindt niet dat de zeges van de afgelopen weken verbloemd hebben dat zijn ploeg nog niet zo ver is als bijvoorbeeld PSV.

"In de gewonnen wedstrijden waren we lange tijd gewoon de betere ploeg, we wonnen niet onterecht. Maar uiteraard weten we wel dat het beter moet. Na de interlandweek gaan we verder op de lijn die we hebben ingezet."

De stand in de eredivisie