Als het aan Alfred Schreuder had gelegen, was hij doorgegaan als trainer van FC Twente. Het bestuur van de Tukkers besliste zondag echter het contract van de coach te ontbinden.

"Hoe lastig het ook was, ik wilde doorgaan. Vorig seizoen hadden we ook een slechte start met vier punten uit de eerste vier wedstrijden. Uiteindelijk stonden we in de winterstop op de vierde plaats'', zei de ontslagen coach zondag tegen Voetbal International.

Schreuder werd door Twente ontslagen vanwege de magere prestaties. De supporters keerden zich tegen de coach, ook weer na het verlies zaterdagavond tegen Heracles (2-0).

"De leiding vond dat er te veel negativiteit rond de club was ontstaan. De druk van de supporters nam toe, er kwam steeds meer gekkigheid. Je merkte dat de spelers er last van hadden. De werksituatie bij FC Twente was niet normaal meer. In die zin begrijp ik de beslissing van de club.''

Voor een aantal spelers wilde Schreuder echter door. "Die zijn op mijn voorspraak naar FC Twente gekomen. Ik voelde richting hen een morele verplichting. Maar goed, de clubleiding dacht daar anders over.''

Schreuder had nog een contract tot medio 2019 in de Grolsch Veste. Hij weet nog niet hoe zijn toekomst eruit ziet. "Ik heb alles meegemaakt. Kampioenschap in 2010, mijn ontwikkeling als trainer en nu dit. Het is een hectische periode geweest. Ik laat dit rustig bezinken en kijk dan wat ik verder ga doen."