Manchester City heeft zondag de transfer van Kevin De Bruyne bevestigd. De 24-jarige Belgische spelmaker komt over van de Duitse bekerhouder VfL Wolfsburg.

Over het transferbedrag doet de Engelse koploper geen mededelingen. Volgens Engelse en Duitse media maakt De Bruyne voor ongeveer 75 miljoen euro de overstap naar City.

De Belg tekende een contract tot medio 2021 bij de Engelse topclub.

"Ik wil zo hoog mogelijk spelen", zegt De Bruyne op de website van Manchester City. "Hopelijk kunnen we dit seizoen al veel titels winnen."

Manager Manuel Pellegrini van de 'Sky Blues' weet zeker dat De Bruyne zal slagen in de Premier League. Eerder kon hij bij Chelsea geen basisplaats veroveren, waarop hij verkaste naar VfL Wolfsburg. In dienst van de Duitse club werd hij afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van het jaar in de Bundesliga.

"Alleen een speciale speler kan ons team nog verbeteren", meent Pellegrini. "Kevin is precies zo'n speler. Hij heeft veel kwaliteiten in huis."

1 miljard euro

De Bruyne, die het shirt met rugnummer 17 krijgt bij de Champions League-deelnemer, is na Raheem Sterling, Fabian Delph en Nicolas Otamendi de vierde zomerse versterking van City.

De Premier League-clubs hebben deze transferperiode nu voor meer dan één miljard euro aan nieuwe spelers gekocht.

Dinsdag om 18.00 uur sluit de markt in Engeland. In Nederland verstrijkt de deadline in de nacht van maandag op dinsdag.