FC Twente heeft Alfred Schreuder ontslagen. Het contract van de trainer is per direct ontbonden.

Dat meldt de club uit Enschede zondag. Twente verzamelde in de eerste vier competitieduels slechts een punt.

Assistent-trainer René Hake neemt de taken van Schreuder voorlopig over. Voorzitter Aldo van der Laan spreekt van een "moeilijk, maar onvermijdelijk besluit".

"Het bestuur ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder. Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt."

"We hebben Schreuder leren kennen als een kundig en gedreven trainer en zeker in de periode als trainer heeft hij moeten werken onder hele moeilijke omstandigheden en zich altijd loyaal getoond aan de club."

Onder vuur

De 42-jarige Schreuder lag al maanden onder vuur bij de aanhang van Twente nadat zijn ploeg ook vorig seizoen teleurstellend presteerde.

Daarbij kennen de Tukkers grote financiële problemen waardoor de nummer zestien van de eredivisie vorig seizoen puntenaftrek kreeg en deze transferperiode diverse spelers moest laten vertrekken.

Schreuder toonde zich zaterdagavond na het verliezen van de streekderby bij Heracles Almelo (2-0) nog strijdbaar. "Ik zal zelf echt nooit de handdoek gooien", zei de coach, die steun kreeg van zijn aanvoerder Hakim Ziyech.

Als speler kwam Schreuder al een seizoen uit voor Twente en sinds 2009 maakte de voormalig middenvelder deel uit van de technische staf. Vanaf vorig seizoen werd hij officieel hoofdtrainer in de Veste.