Arjen Robben heeft na de overtuigende 3-0 zege op Bayer Leverkusen zijn flamboyante teamgenoot Douglas Costa gewaarschuwd voor het uitdagen van tegenstanders.

"Hij is natuurlijk technisch begaafd en een typische Braziliaan. Ik moet echter ook zeggen dat hij moet oppassen", aldus de aanvaller van Bayern München in Duitse media.

"Veel trucjes zijn leuk, maar die horen in het circus. De tegenstander moet ook bij een 3-0 voorsprong nog met respect worden behandeld."

Robben maakte uit een strafschop zijn eerste competitietreffer van het seizoen voor Bayern. Voor de nieuwe aanvoerder van Oranje mocht aanleggen, was er eerst nog een discussie met Arturo Vidal.

"We hebben een duidelijke afspraak. Thomas Müller is de eerste nemer en ik de tweede. Het is alleen maar goed dat Arturo hem ook wilde nemen. Dat is beter dan wanneer we allemaal bang zijn om te schieten."

Bayern is na drie duels in de Bundesliga nog zonder puntenverlies. Robben is vooral content dat een topclub als Leverkusen werd verslagen. "Deze 3-0 is een goed statement. We hebben erg goed gespeeld tegen een opponent van topniveau."