José Mourinho denkt dat Chelsea in een andere competitie al was uitgeschakeld voor de titel met de beroerde tussenbalans van vier punten uit vier wedstrijden.

"We zijn heel slecht begonnen aan het seizoen", zegt de Portugese manager in gesprek met de BBC.

"In een andere competitie was het zelfs al game over geweest. In de Premier League is dat gelukkig niet het geval. Het wordt elk jaar zwaarder."

Chelsea verloor zaterdag op Stamford Bridge met 2-1 van Crystal Palace en kijkt nu al tegen een achterstand van acht punten aan op lijstaanvoerder Manchester City.

Mourinho toonde zich ontevreden over het niveau van een aantal van zijn spelers. "Namen weiger ik te noemen, maar twee of drie in het team presteerden ondermaats. Ik had hen moeten wisselen, ik reken het mezelf aan dat ik ze negentig minuten liet staan."

De Portugees denkt niet dat Chelsea als reactie op de slechte seizoenstart nog een aantal spelers contracteert. Engelse clubs hebben nog tot dinsdag 19.00 uur Nederlandse tijd de kans om zich te versterken.

"Ik houd daar niet zo van. Ik heb de club op 21 april aangegeven wat er moest gebeuren. Het is nu 30 augustus. Wij moeten het gewoon beter doen. Niet alleen de spelers, maar ikzelf ook."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League