Heracles Almelo heeft FC Twente zaterdag een nieuwe nederlaag bezorgd. De Almeloërs wonnen de derby in eigen stadion met 2-0.

Iliass Bel Hassani maakte voor rust de openingstreffer en Wout Weghorst zette in de tweede helft de eindstand op het scorebord.

Door de zege handhaaft Heracles zich met negen punten in de hoogste regionen van de eredivisie. Voor de ploeg van trainer John Stegeman was het de eerste thuiszege op de aartsrivaal sinds augustus 2006.

Bij FC Twente houdt de malaise aan. De landskampioen van 2010 heeft na vier duels slechts één punt. Alleen tegen FC Groningen werd niet verloren (1-1), waarna er drie nederlagen op rij volgden voor de ploeg van de geplaagde trainer Alfred Schreuder.

Tannane

Na zijn vier treffers vorige week tegen SC Cambuur waren de ogen in Almelo gericht op Oussama Tanane. De aanvaller was bij vlagen ongrijpbaar voor defensie van FC Twente waarin met name nieuwkomer Jeroen van der Lely het moeilijk had aan de linkerkant. 

Bij het aandringende Heracles was Iliass Bel Hassani eveneens op dreef. Kort na een ferme kopbal van ploeggenoot Mike te Wierik (net over de lat) ging hij op avontuur. De uithaal van Bel Hassani leek niet onhoudbaar, ware het niet dat het schot door een speler van FC Twente iets van richting werd veranderd: 1-0.

Na ruim een half uur was Bel Hassani dicht bij 2-0 (naast). Tannane was de aangever en dat was hij ook vlak voor rust bij een kans voor Thomas Bruns. Het fletse FC Twente stelde daar weinig tegenover.

Na de rust bleef Heracles de betere ploeg. De thuisclub verzuimde echter snel de tweede treffer te maken. Bel Hassani miste een opgelegde kans na uitstekend werk van Brahim Darri, maar een kwartier voor tijd maakte de ongehinderde Wout Weghorst er alsnog 2-0 van en kon het feest in het vernieuwde Polman Stadion beginnen.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie