Bas Dost kent tot zijn tevredenheid een goede seizoensstart met VfL Wolfsburg. De spits won vrijdag met zijn ploeg van Schalke 04 (3-0) en was daarbij verantwoordelijk voor het eerste doelpunt.

Met Wolfsburg pakte Dost zeven punten in de eerste drie wedstrijden. Volgens hem is dat extra knap gelet op de rumoerige weken waarin de club verkeert.

"Er is veel gezegd en geschreven over dat we niet goed speelden en dat er misschien nog spelers weg zouden gaan. Het is klasse hoe we daarop hebben gereageerd", doelde Dost op de website van Wolfsburg onder meer op een eventuele overgang van spelmaker Kevin De Bruyne naar Manchester City.

"We speelden tegen een team dat niet slecht is. Maar wij hebben gedomineerd en terecht gewonnen, zij hebben geen kans gehad."

De 26-jarige Dost opende tegen Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd speelde, na dik een kwartier de score. Hij tikte een voorzit van Christian Träsch binnen.

"In de Bundesliga krijg je niet twee of drie kansen, daar moet het bij de eerste kans direct raak zijn. Na een goede voorzet maakte ik het goed af, het was een goede goal", keek Dost terug.

Sfeer

De voormalig spits van Heracles Almelo en sc Heerenveen prijst de goede sfeer die er momenteel heerst bij zijn club. "Het is plezierig om in dit team te spelen op dit moment en dat zie je ook. We moeten zo doorgaan."

"Vandaag zag je dat we zoveel mogelijkheden hebben als we met z'n allen blijven strijden tot het einde. We hebben nu zeven punten en staan bovenaan, daar ben ik erg blij mee."

De overige ploegen in de Bundesliga komen op zaterdag en zondag nog in actie.