Manager Louis van Gaal van Manchester United kijkt uit naar de ontmoetingen met PSV in de Champions League.

De oud-bondscoach van Oranje zei vrijdag dat de loting voor de groepsfas hem niet echt interesseerde, maar vindt het desondanks mooi om het met zijn ploeg tegen de Nederlandse kampioen op te nemen.

''De bestuursleden van PSV zijn vrienden van me'', doelde hij op algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager Marcel Brands.

Van Gaal kent het tweetal nog uit een verder verleden. ''Ze waren ook mijn bestuur bij AZ. Bovendien betekent het voor Memphis een terugkeer naar Eindhoven.''

Memphis

United komt op 15 september op bezoek bij PSV. Volgens Van Gaal hoeft Memphis niet te vrezen voor een onvriendelijk weerzien.

''Ik verwacht niet dat we daar een vijandig welkom krijgen'', zei Van Gaal. ''Memphis was een geweldige speler voor PSV, dus die zullen ze niet uitfluiten."

"PSV zal ons graag willen verslaan en extra gemotiveerd zijn. Daar moeten we mee omgaan. Ik ken veel PSV-spelers persoonlijk, dus het wordt voor mij ook een weerzien met oude vrienden.''

Van Gaal stuurt scout Marcel Bout zondag naar Eindhoven om de topper tegen Feyenoord te bekijken. De andere opponenten in groep B zijn VfL Wolfsburg en CSKA Moskou.