NEC heeft vrijdag bij Willem II de eerste uitzege van het seizoen geboekt. De Nijmegenaren wonnen in Tilburg verrassend met 1-0.

Navarone Foor maakte in de 64e minuut de enige treffer van de wedstrijd.

NEC kwam door de zege op zes punten uit vier duels en bezet voorlopig de zesde plaats in de eredivisie. Willem II staat acht plekken lager en heeft slechts twee punten bij elkaar gesprokkeld.

Willem II en NEC speelden een zeer matige wedstrijd en grossierden in balverlies. Kansen waren dan ook schaars. De beste in de eerste helft was voor Robert Braber.

De spits, die de voorkeur kreeg boven Ajax-huurling Richairo Zivkovic, kopte in vrijstaande positie naast en was vlak daarvoor eveneens gevaarlijk met het hoofd.

NEC kon er voor rust niet veel tegenover zetten. Debutant Joey Sleegers kopte recht op doelman Kostas Lamprou af en een mooi afstandsschot van Mohamed Rayhi ging maar net naast.

Bovenhoek

In de tweede helft werd het er allemaal niet beter op. Willem II probeerde wel druk te zetten, maar kon geen gaatje vinden in de Nijmeegse defensie.

Uit het niets kwam NEC zelfs op voorsprong. Linksback Dico Koppers gaf Foor iets te veel ruimte, waarvan de middenvelder van NEC dankbaar profiteerde met een fraai gekruld schot in de bovenhoek.

Willem II zette aan voor een slotoffensief, maar de grootste mogelijkheid was voor NEC. Marcel Ritzmaier, die ook al zijn debuut maakte, faalde oog in oog met Lamprou. De promovendus kwam echter niet meer in de problemen.