Ajacieden Jaïro Riedewald en Kenny Tete konden vrijdag hun geluk niet op toen ze hoorden dat ze zijn opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Tsjechië.

"Het zal een hele mooie week worden', zei Tete op de officiële website van Ajax. "Wat is mooier dan met zulke sterren op het veld staan? Als je de namen hoort, Arjen Robben, Wesley Sneijder. Dat zegt wel genoeg."

Ook Riedewald kan niet wachten om zich maandag net als Tete voor de eerste keer te melden in Noordwijk. "Van kleins af aan ken je die jongens, het zijn grote spelers. Nu mag je met ze in het hotel zitten, en in het team. Dat is fantastisch."

Ajax-trainer Frank de Boer is blij voor zijn pupillen. "Ze hebben de afgelopen weken een goed niveau gehaald en dat is denk ik ook de bondscoach opgevallen. Het is mooi voor deze jongens, een fantastische ervaring."

"Het wordt weer een mooi leerproces voor deze jongens. Het gaat erom dat ze goed om hun heen kijken en goed luisteren. De kwaliteiten die ze hier laten zien moeten ze ook bij Oranje laten zien."

Het Nederlands elftal neemt het op 3 september in de Arena op tegen IJsland en ontvangt drie dagen later Tsjechië in Amsterdam.