Technisch directeur Martin van Geel respecteert het besluit van Tonny Vilhena om bij Feyenoord te blijven. De Rotterdammers waren al akkoord met de Italiaanse club Sampdoria.

"Bij een transfer moeten er drie partijen akkoord zijn: de verkopende partij, de kopende partij en de speler zelf. Als er eentje daarvan niet achter een beslissing staat, heb je dat te respecteren", aldus Van Geel tegen Voetbal International.

"We kunnen niemand dwingen om te vertrekken. En dat zullen we ook nooit doen. Zeker nu niet in het geval van Tonny met zijn moeilijke privé-situatie. We kunnen hem heel goed begrijpen."

De moeder van Vilhena is ernstig ziek en dus wil Vilhena voorlopig in Nederland blijven voetballen. Het contract van de 20-jarige middenvelder loopt volgend jaar zomer af. Van Geel sluit contractverlenging niet uit.

"Wellicht komt er straks wel weer een moment dat we met elkaar om de tafel gaan en tot de conclusie komen dat we graag samen met elkaar verder willen. Wat dat betreft houd ik alle opties open rond Tonny."

Feyenoord raakt Elvis Manu waarschijnlijk wel kwijt aan het Engelse Brighton & Hove Albion. Daar blijft het volgens Van Geel bij. "In de voetballerij weet je het nooit. Maar ik ga er vanuit dat, als Elvis vertrekt, hij de laatste is. En er komen ook geen spelers meer bij. We hebben het volste vertrouwen in de huidige groep spelers."