De spelers van FC Groningen reageerden vrijdag tevreden op de loting voor de groepsfase van de Europa League, waarbij de bekerwinnaar werd gekoppeld aan Olympique Marseille, SC Braga en Slovan Liberec. 

Zwaar, mooi en met een kans op het bereiken van de volgende ronde was de indruk die achterbleef in het spelershome in de Euroborg waar de loting werd bekeken.

''Wat ik wilde, is dat we het gevoel zouden hebben dat we een kans maken. En dat is zo'', zei aanvoerder Rasmus Lindgren.

''We willen niet meedoen om het meedoen en zullen er alles aan doen om resultaten te behalen. Natuurlijk zijn het allemaal goede tegenstanders, maar er zaten ook poules tussen met bijvoorbeeld Tottenham, Anderlecht en Monaco. Het had dus ook zwaarder gekund.''

Volgens aanvaller Michael de Leeuw is het Marseille van Karim Rekik favoriet. ''Slovan Liberec weten we niet heel veel van en als je iets wilt, moet je daar twee keer van winnen. Uiteraard blijven we de underdog, al denk ik dat we thuis voor niemand bang hoeven te zijn.''