Eljero Elia kan zondag namens Feyenoord zijn debuut maken in de topper tegen PSV. De buitenspeler is door trainer Giovanni van Bronckhorst opgenomen in zijn selectie. PSV'er Hector Moreno is door coach Phillip Cocu eveneens voor het eerst geselecteerd.

Dat lieten de beide coaches vrijdag op een persconferentie weten.

Elia kwam begin augustus transfervrij over van Werder Bremen, maar wacht nog op zijn debuut voor Feyenoord. De aanvaller maakte anderhalve week geleden wel al speelminuten in Jong Feyenoord.

Van Bronckhorst bevestigde vrijdag dat Elia in actie kan komen tegen PSV. "Ik had hem tegen Vitesse al willen brengen, maar dat kon niet door een blessure van Rick Karsdorp."

"Er is een kans dat Elia zondag tegen PSV alsnog zijn eerste minuten gaat maken. Hij is er klaar voor."

Karsdorp is weer hersteld van zijn liesblessure en is inzetbaar tegen PSV. Van Bronckhorst kan tegen de landskampioen over een fitte selectie beschikken.

PSV

Moreno werd twee weken geleden door PSV opgenomen van Espanyol. De Mexicaan kwam nog niet in actie voor de Eindhovenaren omdat hij moest wachten op zijn werkvergunning. 

Cocu liet vrijdag weten dat hij Moreno opneemt in zijn selectie voor het duel met Feyenoord, maar wilde niet bevestigen of de verdediger ook daadwerkelijk in actie komt.

"Dat doe ik nooit, dus ook nu niet", aldus de PSV-trainer op een persconferentie.Vanwege zijn verleden bij AZ heeft de 27-jarige verdediger het voordeel dat hij het Nederlands redelijk beheerst. ''Hij heeft geen moeite met de taal, verstaat en spreekt goed Nederlands.’’

Cocu beschikt in de topper tegen Feyenoord verder over een vrijwel fitte selectie. Verdediger Jetro Willems ontbreekt nog steeds wegens een knieblessure. Zijn herstel gaat vermoedelijk nog enkele weken duren.

Vleugelaanvaller Gastón Pereiro kan spelen zonder het gezichtsmasker dat hij enkele wedstrijden droeg vanwege een gebroken neus.

Het duel in Eindhoven tussen de nummers zeven en twee van de eredivisie begint zondag om 16.45 uur.