Ola Toivonen speelt de rest van het sezoen voor Sunderland. De club van trainer Dick Advocaat huurt de 29-jarige Zweed van de Franse club Stade Rennes.

Dat meldt de Premier League-club vrijdag.

De aanvallende middenvelder gaat bij Sunderland voor de tweede keer spelen onder Advocaat, die eerder met hem werkte als trainer van PSV.

"Ik ken Toivonen goed van onze gezamenlijke tijd in Eindhoven. Hij is een international met veel ervaring, kan scoren en is goed in de lucht. Toivonen zal iets toevoegen aan het team", zei Advocaat bij de bekendmaking van het nieuws.

De 43-voudig international van Zweden kan dit weekend zijn debuut maken voor Sunderland in het duel met Aston Villa.

Kritiek

Advocaat haalde vrijdagochtend voordat de transfer van Toivonen bekend werd nog hard uit naar het aankoopbeleid van de club.

''Ik weet wel wat over de salarissen van spelers. Gemiddelde spelers, ondermaatse spelers. Het is gekkenwerk. De mensen die deze spelers voor grote sommen geld kochten en zulke lonen gaven, gaven niks om de club'', aldus de Nederlander.

Advocaat bouwt aan een nieuw team, waarin veel van deze 'matige spelers' niet meer voorkomen en waaraan hij graag nog enkele nieuwe spelers wil toevoegen.

Sunderland kent een teleurstellend begin van het seizoen. In drie Premier League-duels werd slechts één punt gehaald.