Southampton is donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van trainer Ronald Koeman was in de return van de vierde voorronde niet opgewassen tegen FC Midtjylland: 1-0.

In de heenwedstrijd van vorige week in Engeland kwam Southampton niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dus was de 1-0 nederlaag in Denemarken fataal. 

Morten Rasmussen tekende na een halfuur voor de enige treffer van de wedstrijd. Bij 'The Saints' begonnen Maarten Stekelenburg en Graziano Pellè in de basis. Dusan Tadic viel na 56 minuten spelen in.

De uitschakeling in Europa is een nieuwe domper voor Koeman, die met Southampton ook matig aan het nieuwe seizoen in de Premier League is begonnen. Na drie competitiewedstrijden wist de nummer zeven van vorig seizoen nog niet te winnen.

Van Persie

Robin van Persie bereikte met Fenerbahçe wel de groepsfase. De Turkse club won de return tegen Atromitos Athinon in eigen huis met 3-0.

Dat resultaat was ruimschoots genoeg na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd. Het enige doelpunt van vorige week in Griekenland werd gemaakt door Van Persie.

De 32-jarige aanvaller begon nu wel in de basis, maar kwam dit keer niet tot scoren. Van Persie werd na 67 minuten spelen gewisseld voor Alper Potuk. 

De Braziliaan Fernandão tekende al na zeven minuten voor de openingstreffer namens Fenerbahçe. Tien minuten na rust besliste Caner Erkin het duel door de 2-0 te maken. Het slotakkoord was wederom voor Fernandão: 3-0.

Borussia Dortmund

Ook Borussia Dortmund bereikte vrij simpel de groepsfase van de Europa League. Na de spectaculaire 4-3 overwinning van vorige week vielen er ook in de return veel doelpunten. De Duitsers zegevierden ditmaal met 7-2 tegen Odds BK.

De bezoekers uit Noorwegen kwamen weliswaar op voorsprong in Dortmund, maar daar konden ze niet heel lang van genieten. Nog voor rust maakte de thuisploeg er 4-1 van door doelpunten van Henrikh Mkhitaryan, Marco Reus (2) en Shinji Kagawa. 

Al aan het begin van de tweede helft ging het doelpuntenfestijn door via Ilkay Gündogan en Reus, waarna Oliver Berg na 64 minuten wat terugdeed voor Odds (6-2). Het slotakkoord was in de laatste minuut voor Kagawa: 7-2.