Jasper Cillessen beleefde donderdag in de uitwedstrijd van Ajax bij Jablonek (0-0) een uniek moment. Voor het eerst in zijn professionele carrière werd hij eens niet vanaf elf meter gepasseerd en dat zorgde voor blijdschap bij de doelman.

Maar liefst 25 keer op rij had de geboren Groesbeker het nakijken, maar nu zag hij Martin Pospísil op de paal schieten.

''Dat was wel een heerlijk moment", aldus een opgeluchte Cillessen. "Het was echt een succes geweest als ik die bal had gepakt. Maar als die bal op doel was geweest, dan was dat ook wel gebeurd."

Door die misser van Jablonec bleef Ajax overeind en wist het met hangen en wurgen een gelijkspel over de streep te trekken. Dat was genoeg om de groepsfase van de Europa League te bereiken. 

"We hebben het ons zelf onnodig moeilijk gemaakt door de kansen niet te verzilveren", beseft Cillessen. "We wilden eigenlijk door in de Champions League. Maar een club als Ajax moet in ieder geval Europees spelen.''

Manchester United

Overigens bestaat de mogelijkheid nog steeds dat de oud-doelman van NEC met Manchester United in de Champions League gaat spelen. Cillessen wordt al de hele transferzomer in verband gebracht met een overstap naar de ploeg van Louis van Gaal.

''Maar ik heb niets van mijn zaakwaarnemers gehoord. Dus ik ga me gewoon concentreren op de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag'', aldus Cillessen.