Trainer Frank de Boer wist na het moeizame gelijkspel van Ajax in de Europa League-return tegen Jablonec (0-0) toch nog iets positiefs uit te lichten bij zijn ploeg.

"Ik heb een team gezien dat heeft gevochten. Na de rode kaart van Riechedly Bazoer en de strafschop tegen hebben we ons kranig verweerd", aldus de coach na afloop tegen FOX Sports

Ajax had, door de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd, wel genoeg aan het doelpuntloze gelijkspel in Tsjechië om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers hielden weer de nul, ook met tien man.

"Door die rode kaart kregen we juist meer ruimte en creëerden we meer kansen", merkte De Boer op. "Maar ook in de return was weer te merken dat je twee teams nodig hebt om er een leuke wedstrijd van te maken."

Bazoer

Hoewel Ajax zelf niet denderend speelde, hoefde de huidige koploper van de eredivisie ook niet heel veel te vrezen voor Jablonec. Dat veranderde toen Bazoer een kwartier na rust zijn tweede gele kaart kreeg.

"De grootste tegenstander zijn we zelf. Door die rode kaart gaven we de wedstrijd zomaar uit handen. Dat neem ik Bazoer kwalijk. Ik heb hem vaker gewaarschuwd dat hij soms verkeerd in het veld staat."

"Ook dit keer stond hij niet achter Gudelj, waardoor hij moest herstellen en zijn tweede gele kaart pakte. Dat zijn die momenten waaruit blijkt dat hij nog veel stappen moet maken. Maar uiteindelijk hebben we het gered en daar gaat het om. Dit is heel belangrijk voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal", aldus De Boer.