Technisch directeur Klaus Allofs van VfL Wolfsburg spreekt berichten in Duitse media tegen dat zijn club een akkoord heeft bereikt met Manchester City over de transfer van Kevin De Bruyne.

"De berichten kloppen gewoon niet", meldde Allofs donderdag tijdens een persconferentie. "Het is waar dat we ervoor hebben gekozen de onderhandelingen in te gaan, maar Kevin is momenteel nog geen speler van Manchester City."

City zou tussen de 75 en 80 miljoen euro hebben geboden op De Bruyne. Op bedragen wilde Allofs evenwel niet ingaan.

"Eén ding staat vast: een transfer moet alleen winnaars opleveren. Als onze verwachtingen niet worden ingelost, blijft Kevin bij Wolfsburg."

Trainer Dieter Hecking gaat ervan uit dat de Belgische spelmaker vrijdag gewoon zijn opwachting maakt in de Bundesliga-wedstrijd tegen Schalke 04.

"Ik selecteer achttien spelers en ik reken ook op Kevin. Van al deze verhalen word ik heel moe. Er zijn zaken die belangrijker zijn, zoals de voorbereiding op ons volgende duel."

De Bruyne, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot speler van het jaar in Bundesliga, heeft een contract bij VfL Wolfsburg tot halverwege 2019.