Ajax-trainer Frank de Boer weet dat er veel druk staat op het duel van Ajax met het Tsjechische FK Jablonec in de voorronde van de Europa League van donderdag.

De Amsterdammers wonnen vorige week het heenduel in Amsterdam met 1-0 en zullen in Tsjechië een plek in het hoofdtoernooi moeten veiligstellen.

De Boer kiest in het cruciale duel voor dezelfde elf namen als vorige week in Amsterdam. Dat betekent dat Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne, die zondag tegen NEC startten, weer op de bank plaatsnemen.

"We moeten zorgen dat we doorkomen", was De Boer duidelijk op de persconferentie in de aanloop naar het duel. "Dat is verschrikkelijk belangrijk voor het Nederlands voetbal en voor de talentvolle spelers."

Volgens de 45-jarige oefenmeester is het spelen van internationale duels belangrijk voor zijn selectie. "Zij leren van het spelen van wedstrijden tegen andere culturen. Daar word je beter van. Zij moeten in dat stramien blijven. Want als we dat niet kunnen dit jaar, staan ze een jaar stil in hun ontwikkeling."

De Boer verwacht een tegenstander die Ajax het spel zal laten maken. "Ik denk niet dat Jablonec vol op de aanval zal gaan spelen, maar dat zullen ze wellicht in de tweede helft wél gaan doen."

Verbetering

Ondanks de kritiek op zijn ploeg ziet De Boer verbetering in het spel van Ajax. "Wij hebben in het thuisduel met Jablonec teveel kansen weggegeven en te weinig gecreëerd. Dat ging afgelopen weekend tegen NEC al beter. Die wedstrijd hebben we beter verdedigd en meer kansen gekregen."

"Jablonec is dan wel een stugge ploeg, maar als Ajax zijnde moeten we daarvan wel winnen. Dat is verschrikkelijk belangrijk."

Het duel tussen Jablonec en Ajax begint donderdag om 18.00 uur.