Hedwiges Maduro is vastbesloten om zich van zijn beste kant te laten zien bij FC Groningen en de jonge selectie verder te helpen met zijn ervaring.

De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla werd woensdag gepresenteerd en tekende een contract voor twee jaar bij de bekerwinnaar.

"Ik was een tijdje uit beeld voor de mensen in Nederland, maar ik wil mezelf weer laten zien", adus de 30-jarige Maduro op de website van zijn nieuwe werkgever.

"FC Groningen is een goede en stabiele club met gezonde ambities. Die sportieve ambities heb ik ook en de bekerwinst heeft aangetoond dat deze club een rol van betekenis kan spelen. Het is een mooie uitdaging."

Belangrijke rol

Met FC Groningen komt Maduro uit in de Europa League en de 11-voudig international hoopt daarin een belangrijke rol te kunnen spelen binnen de ploeg.

"Het is niet de belangrijkste reden geweest, want ook de competitiewedstrijden zijn mooi, maar die Europese wedstrijden zijn wel speciaal. Daar kijkt heel Groningen en omstreken naar uit. En ik ook. Ik hoop met mijn ervaring de ploeg te helpen, zeker ook internationaal."

Maduro hoopt zaterdag al te debuteren voor FC Groningen in het uitduel met FC Utrecht.