Trainer Jaroslav Silhavy van FK Jablonec gelooft dat zijn ploeg donderdag kan stunten tegen Ajax in de return van de voorronde van de play-offs van de Europa League. 

''De sfeer in de aanloop naar deze wedstrijd is geweldig'', blikt hij vooruit. ''Ik voel dat we geloven in een goed resultaat. We staan met 1-0 achter, maar die achterstand kunnen we goedmaken.''

Het stadionnetje van Jablonec zal met ruim 6000 toeschouwers tot de laatste plaats bezet zijn. ''De steun van onze fans zal ons helpen om te knokken voor een goed resultaat'', denkt Silhavy. ''We hebben in de uitwedstrijd eigenlijk maar één ding fout gedaan'', doelde hij op een overtreding op Davy Klaassen in het strafschopgebied. ''Dat heeft Ajax goed afgestraft'', verwees hij naar de benutte strafschop van Arek Milik.

Jablonec kende een goede voorbereiding op het duel met Ajax. De formatie won zondag eenvoudig bij FC Brno (3-0) en klom naar de vijfde plaats van de ranglijst. ''Die wedstrijd heeft mij het gevoel gegeven dat we er klaar voor zijn'', stelde trainer Silhavy.

Het duel in Tsjechië begint donderdag om 18.00 uur.