Bert van Marwijk, de kersverse bondscoach van Saoedi-Arabië, heeft zijn technische staf versterkt met onder anderen Mark van Bommel en Adrie Koster.

Naast het tweetal gaan ook de Nederlanders Roel Coumans en Taco van den Velde deel uitmaken van de staf van Van Marwijk.

"Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen", verklaart Van Marwijk tegenover VI. "Het grote verschil was dit keer dat ik alle vrijheid kreeg om mijn eigen staf in te richten."

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal ondertekende dinsdag een eenjarig contract in Saoedi-Arabië en moet het land op weg helpen naar het WK van 2018 in Rusland.

Schoonzoon

Oud-international Van Bommel is de schoonzoon van Van Marwijk en gaat het assistent-bondscoachschap combineren met zijn trainersstage bij PSV.

Koster was al laatste werkzaam als assistent van Huub Stevens bij VfB Stuttgart. Eerder was de Zeeuw eindverantwoordelijk bij onder meer Jong Oranje, Ajax en Club Brugge.

Coumans was bij Hamburger SV ook al assistent van de 63-jarige Van Marwijk. Van den Velde, journalist bij VI, wordt 'manager operations' in Saoedi-Arabië.