Louis van Gaal maakt zich geen zorgen over onderschatting bij Manchester United voor de return tegen Club Brugge in de laatste voorronde van de Champions League.

De Engelsen verdedigen woensdag een 3-1 voorsprong in België, maar beseffen volgens de Nederlandse manager maar al te goed dat de klus nog niet geklaard is.

"Ik denk niet dat mijn spelers het te licht op zullen vatten", zegt Van Gaal dinsdag op een persconferentie in de aanloop naar het treffen in het Jan Breydelstadion. "Wij hebben ons hetzelfde voorbereid en zij zullen niet anders beginnen dan vorige week."

Dankzij een treffer van de Belg Marouane Fellaini in de 94e minuut beginnen 'The Red Devils' met een comfortabele marge in Brugge.

"Die was erg belangrijk", beaamt de oud-bondscoach van Oranje. "Daardoor kunnen we met veel meer vertrouwen beginnen. Maar we hadden het natuurlijk wel eerder af moeten maken."

Belangrijk

Na een jaar afwezigheid in Europa is United er veel aan gelegen een ticket te bemachtigen voor de Champions League. Van Gaal stelt dan ook dat de wedstrijd van woensdag de belangrijkste van het seizoen is.

"Het was ons doel om ons te kwalificeren voor de groepsfase. Het is heel erg belangrijk, maar we zijn er nog niet. We moeten ons spel spelen en aan het einde een doelpunt meer gemaakt hebben dan de tegenstander."

De 64-jarige Amsterdammer is derhalve op zijn hoede voor de Belgen. "Ze wonnen met 3-0 van Panathinaikos. Daar zijn ze toe in staat met de steun van hun fans."

Van Gaal kan woensdag weer een beroep doen op de Nederlanders Daley Blind en Memphis. De 21-jarige aanvaller was vorige week goed voor twee doelpunten en een assist op Old Trafford.

Doelman David de Gea ontbreekt opnieuw vanwege geruchten over een transfer naar Real Madrid.

Simons

Club Brugge moet het voor de eigen supporters stellen zonder de 38-jarige aanvoerder Timmy Simons. De voormalig PSV'er viel in Manchester uit en is nog niet fit genoeg voor de return.

Trainer Michel Preud'homme kan ook niet beschikken over de Nederlander Stefano Denswil. De oud-verdediger van Ajax kampt nog altijd met een blessure, evenals Lior Refaelov.

Thomas Munier zou na lang blessureleed echter weer zijn rentree kunnen maken. Ruud Vormer is ook gewoon weer van de partij op het middenveld bij 'Blauw-Zwart'.

Preud'homme heeft er ondanks de afwezigheid van een aantal spelers vertrouwen in dat de Belgen minstens twee keer kunnen scoren tegen de bezoekers uit Engeland. "Soms gebeuren er nog wonderen. Misschien is het woensdag eens tijd voor een groot mirakel."