Jaïro Riedewald en Kenny Tete waren vrijdag de opvallendste namen in de voorselectie van Oranje. De verdedigers van Ajax waren verrast door de uitverkiezing van bondscoach Danny Blind.

"Als je eerstejaars senior, achttien jaar oud bent en dan in de voorselectie van Oranje zit, kun je echt spreken van een droom die uitkomt", aldus Riedewald tegen De Telegraaf.

Tete beaamde de woorden van zijn ploeggenoot bij Ajax. "Ik dacht: Huh, bizar hoe snel het kan gaan. Ik had er echt nog geen rekening mee gehouden, maar ben er natuurlijk wel heel blij mee." 

"Ik heb de hele lijst bekeken en als je dan tussen spelers van Bayern München, Manchester United en Paris Saint-Germain staat, vervult dat je met trots", vertelde de rechtsback aan het landelijk dagblad.

Tete lijkt Ricardo van Rhijn definitief uit de basis te hebben gespeeld en dus is de verdediging van Ajax er nog jonger op geworden. "Het is inderdaad jong, maar té vind ik overdreven. We zijn goed bezig."

"En de voorselectie van Jairo en mij is een compliment aan de opleiding. Ze hebben het kennelijk goed gezien. Of ik definitief geselecteerd word of niet, dit is een enorme stimulans om zo door te gaan."

Kracht

Riedewald is op zijn beurt blij dat hij van trainer Frank de Boer in het centrum van de defensie mag spelen. "Vanaf het begin van het seizoen speel ik op mijn favoriete positie en dat helpt me om in mijn kracht te komen."

Het Nederlands elftal stuit komende maand in de EK-voorronde op IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Volgende week vrijdag maakt Blind zijn definitieve selectie bekend.