Jeffrey Gouweleeuw vindt het 'jammer' dat AZ niet wil meewerken aan een transfer naar Olympiakos Piraeus.

Volgens de 24-jarige aanvoerder is dat in strijd met beloftes die de Alkmaarse club heeft gedaan.

"De afspraak was dat ik hier twee jaar zou spelen en dat speel ik nu. Dan is het jammer dat er een veto wordt uitgesproken", doet de verdediger zijn beklag in gesprek met het AD. "De manier waarop ze ermee omgaan vind ik jammer. Ik heb vaak aangegeven een stap te willen maken. Vorig jaar al."

De Alkmaarders zagen deze transferperiode echter al meer dan een handvol basisspelers vertrekken. "Je kunt het pech noemen dat de belangstelling zich pas aandiende toen er al veel spelers een transfer hadden gemaakt bij de club."

Gouweleeuw, die medio 2013 de overstap maakte van sc Heerenveen, heeft het geschil inmiddels wel al uitgesproken met AZ. "Als AZ nee zegt, dan kan je hoog of laag springen, maar dat helpt niet. Al zal ik altijd zeggen waar het op staat."

Mooie club

Toch had de Noord-Hollander gehoopt op een transfer naar Griekenland. "Olympiakos is een mooie club, ze spelen op een hoger podium. Ik heb ze in de voorbereiding tegen Feyenoord aan het werk gezien. Dat zag er goed uit. Ik was hun eerste keuze. Nu hebben ze Manuel Da Costa gehaald, die vroeger voor PSV speelde."

Donderdag treedt Gouweleeuw als aanvoerder van de ploeg van coach John van den Brom in de Europa League zonder tegenzin aan tegen FC Astra Giurgiu. "Ik heb het hier in Alkmaar namelijk wel gewoon naar mijn zin."

Gouweleeuws contract bij AZ loopt medio 2018 af.