Jan Everse is opgestapt bij FC Dordrecht. De trainer van de club uit de Jupiler League heeft een conflict met technisch directeur Marco Boogers.

Everse is er niet over te spreken dat Boogers zich vrijdag na de 1-0 nederlaag bij FC Emmen in de kleedkamer meldde om de spelers vermanend toe te spreken.

"Dat vind ik ontoelaatbaar. Ik ben er tegenin gegaan. Ik vond dat ik mijn spelers moest beschermen", laat de Rotterdammer aan Voetbal International weten.

"We zitten nog vroeg in het seizoen, dit elftal moet groeien. De trainer spreekt zijn spelers boos toe, niet de technisch directeur. Je moet een spelersgroep vertrouwen geven en niet verrot schelden."

Trainingspak

De 61-jarige Everse, die vorig seizoen als opvolger van Ernie Brandts uit de eredivisie degradeerde met Dordrecht, vond al langer dat Boogers zich te veel met het eerste elftal bemoeide.

"Ik heb weleens gezegd: trek zelf een trainingspak aan. Ik heb geen zin om modder te gooien maar hier ga ik niet langer in mee. Ik had een leuke staf en een goede spelersgroep, maar hier had ik geen zin meer in."

De clubleiding van Dordrecht heeft het vertrek van Everse bevestigd. "We betreuren, maar respecteren zijn beslissing en gaan op zoek naar een nieuwe trainer", luidt de verklaring.

Aanpassen

Boogers ontkent tegenover Voetbal International dat hij de spelers vrijdag verrot heeft gescholden. "Ik kom na wedstrijden altijd even in de kleedkamer, dan geef ik iedereen een handje en hebben we het over de wedstrijd en geef ik soms mijn mening, maar het is echt niet zo dat ik mensen verrot scheld."

"Jan Everse zegt dat we met deze selectie niet zo kunnen spelen als we willen. Maar ik heb hem aangegeven dat we dit seizoen echt geen kampioen hoeven te worden."

"We zijn aan het bouwen aan een nieuw team en daar willen we straks de vruchten van plukken. Maar dan moeten de voetballers onze speelstijl al wel eigen hebben gemaakt. Dat gebeurt niet als de trainer steeds dingen wil aanpassen."

Video: Bekijk de samenvatting FC Emmen - FC Dordrecht