Ruben Schaken kende dinsdag een verdienstelijke rentree in de eredivisie door met zijn nieuwe club ADO Den Haag met 2-2 gelijk te spelen tegen PSV. De 33-jarige buitenspeler zegt zelfs zeker te weten dat hij het niveau van zijn vroegere club Feyenoord nog aan kan.

"Ik had nog mee gekund bij Feyenoord. Dat weet ik 100 procent zeker", aldus Schaken, die begin 2015 vertrok uit De Kuip nadat hij zijn basisplaats verloren had.

"Misschien hebben ze me dus te vroeg laten gaan. Maar er is geen rancune richting Feyenoord. Voor de toenmalige trainer Fred Rutten heb ik respect, ondanks dat hij er voor koos me niet op te stellen."

Voordat de zevenvoudig Oranje-international in Den Haag tekende kwam hij een halfjaar uit voor Inter Bakoe in Azerbeidzjan, waar hij slechts vier competitieduels speelde. Schaken is dan ook blij om terug te zijn in de eredivisie.

"Het is mooi om hier weer te zijn. Ik weet hoe het spelletje in de eredivisie gespeeld moet worden en tegen PSV was het meteen een mooie avond voor de club."

Handen vol

Bij zijn eerste eredivisiewedstrijd voor ADO was Schaken met zijn snelheid een belangrijk wapen tegen de regerend landskampioen.

"Ik denk dat m’n tegenstander Joshua Brenet de handen vol had aan me. En dat was de bedoeling. Ik voel me ook fitter en sterker dan ooit. Mijn snelheid van Feyenoord ben ik nog niet kwijtgeraakt."

"Ik heb ook een mooie tijd gehad in De Kuip, maar nu wil ik van waarde zijn hier in Den Haag. Dat ga ik ook doen. En als we als team dan zo goed spelen tegen PSV is dat helemaal prachtig."

Desondanks leek ADO lange tijd op weg naar een nederlaag in het Kyocera Stadion, totdat diep in blessuretijd de mee naar voren gekomen doelman Martin Hansen met een hakje de 2-2 maakte. Schaken kon zijn ogen niet geloven.

"Ik schrok me wild en dacht: gebeurt dit echt? We hadden lang gestreden voor een goed resultaat en dan maakt de keeper het zo af. Niet te filmen. Het was fantastisch."