Hamburger SV is deze week opgeschrikt door een opmerkelijke affaire rond Peter Knäbel.

De sportdirecteur van de Duitse club zag zijn rugzak vol met privé-documenten en lijstjes van spelerssalarissen ineens opduiken in Bild.

Ouderenverpleegster Alexandra D. had zijn rugzak gevonden in een park en vond daarin een schrijfsel met de honoraria van de HSV-spelers.

Knäbel beweert zelf dat zijn rugzak gestolen is en HSV heeft de eerlijke vinder inmiddels bedankt voor het terugbrengen van de spullen.

Kop koffie

Trainer Bruno Labbadia, die afgelopen weekend met de bekernederlaag tegen het nieitige Carl Zeiss Jena al een domper te verwerken kreeg, benadrukt dat hij vertrouwen houdt in Knäbel. "We staan allemaal achter hem."

Alexandra wil ondertussen de commotie achter zich laten na een goed gesprek met Knäbel, die bij de politie aangifte heeft gedaan van diefstal. "Hij heeft me zelfs nog een kop koffie aangeboden en zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken."

Het secretariaat van HSV wilde haar namelijk eerst niet geloven toen ze belde over de rugzak en ook Knäbel ontkende iets te hebben verloren. HSV geeft zelf aan de zaak achter zich te willen laten en zich te concentreren op beter spelen met de start van de Bundesliga op komst.