Unai Emery denkt dat Sevilla dinsdagavond voor een verrassing kan zorgen in de strijd om de Europese Super Cup tegen FC Barcelona.

"Als we vanuit onze kracht spelen, kunnen we misschien profiteren van de kleine tekortkomingen van FC Barcelona", zegt Emery op de website van de UEFA. "Met onze kwaliteiten zullen we hen proberen af te stoppen."

"Het is heel bijzonder dat we meteen in de eerste wedstrijd van het seizoen een prijs kunnen veroveren", vervolgt de coach van Sevilla.

"Barcelona is natuurlijk de favoriet, maar wij dromen van een verrassing. Als we de Super Cup winnen, krijgt ons vertrouwen een enorme boost."

Fotoserie: De laatste 11 winnaars van de Europese Super Cup

Sevilla verloor deze zomer in de personen van Aleix Vidal, Stéphane M'Bia en Carlos Bacca liefst drie sterkhouders. Emery denkt dat hij dit verlies kan opvangen.

"Er is een bepaald fundament bij deze club. Soms moeten we nu eenmaal goede krachten vervangen. In het verleden zaten hier excellente spelers als Luis Fabiano, Frédéric Kanouté, Christian Poulsen en Daniel Alves. Zij gingen ooit ook weg. We zijn altijd bezig met het bouwen aan een team, we wijken echter nooit af van het ingeslagen pad."

De strijd tussen FC Barcelona en Sevilla om de Europese Super Cup wordt dinsdag gespeeld in Tbilisi en begint om 20.45 uur.