Trainer Peter Bosz had zondag een dubbel gevoel na het gelijkspel (1-1) van zijn Vitesse bij Willem II. Zijn collega Jurgen Streppel kon leven met een punt.

"Ik ben teleurgesteld. We hadden in het begin moeten scoren. Ik wil winnen en dat hebben we niet gedaan'', mokte Bosz voor de camera van FOX Sports.

''Op basis van de tweede helft was dat heel logisch, maar de eerste helft vond ik ons aardig spelen. Dan is het verval wel heel erg groot.''

Vitesse raakte deze zomer veel vaste krachten kwijt en kreeg daarvoor een handvol jongelingen terug. ''Die moeten nog leren wat in een wedstrijd nodig is'', verklaarde Bosz het grillige spel van zijn ploeg. Hij haalde ter illustratie een moment in de tweede helft aan.

''Vlak voor tijd staan we met tien man en 1-1 op het scorebord. Dan zie ik Kevin Diks sprinten naar de bal om nog snel in te gooien. Dat zijn momenten dan moet je aanvoelen: jongens, 1-1, laten we dat in ieder geval meenemen. Zo zijn er veel meer momenten in de wedstrijd.''

Meer energie

Streppel zag ook een wedstrijd met twee gezichten. "De eerste helft was niet goed en tweede helft hadden we meer energie. Toen waren we de betere ploeg en hadden we kunnen winnen. Conditioneel staan we er goed voor."

De coach heeft vertrouwen in weer een goed seizoen van Willem II. "Ik vond het niet onaardig, al was winnen misschien te veel van het goede geweest. Ons spel zag er bij vlagen goed uit, maar we kunnen beter."