Louis van Gaal vond de zege van zijn ploeg Manchester United zaterdag tegen Tottenham Hotspur verdiend. De Nederlandse trainer was ook lovend over doelman Sergio Romero.

United, met Daley Blind en Memphis Depay in de basis, won tijdens de eerste competitiewedstrijd met 1-0 van de Spurs. Volgens Van Gaal hadden de 'Red Devils' het erg lastig met de formatie uit Londen.

"Het was een zware wedstrijd met twee ploegen die alle twee druk wilden zetten, dus elke speler had maar weinig tijd als hij de bal kreeg. We zetten erg goed druk en daaruit kwam ons enige doelpunt ook voort. Ik denk dat de overwinning daarom terecht was", zei Van Gaal vlak na afloop van het duel.

"Het is erg fijn om vandaag te winnen omdat het mijn verjaardag is. Als je verliest, is het geen leuke dag en kun je de rest van de dag niet meer lachen", aldus de zaterdag 64 jaar geworden Nederlander.

United had de eerste competitiezege vooral te danken aan voormalig AZ-keeper Romero. De Argentijn, die deze zomer transfervrij werd gehaald, verving David de Gea onder de lat en behoedde zijn ploeg voor puntenverlies.

Van Gaal was blij tevreden met het optreden van Romero. "Hij hield de nul en had enkele fantastische reddingen."

Blind

Ook Blind was tevreden over het optreden van Manchester United. ''We hebben niet veel kansen weggegeven. We speelden als een ploeg'', zei hij voor de camera van Manchester United TV.

Blind speelde de hele wedstrijd als linker centrale verdediger. ''Ik denk dat we goed hebben verdedigd. Het is goed voor het vertrouwen dat we zonder tegentreffers zijn gebleven'', stelde de oud-Ajacied.

''Hier kunnen we mee verder. We hebben de vorm van de voorbereiding meegenomen naar de Premier League.''