Hoewel Vitesse donderdagavond door Southampton werd uitgeschakeld in de Europa League, trok trainer Peter Bosz vooral positieve conclusies uit de return in Arnhem.

"Vandaag hebben we weer wat van het Vitesse-spel laten zien. In de uitwedstrijd was Southampton veel beter en volwassener, maar dat heb ik vandaag niet gezien", aldus de coach na afloop tegen FOX Sports.

In de heenwedstrijd ging Vitesse met 3-0 onderuit, waardoor de Arnhemmers in de return voor een hele lastige opgave stonden om de play-offs van de Europa League te bereiken. Graziano Pellè gooide bovendien al snel roet in het eten door na vier minuten spelen te scoren in de Gelredome.

"Daardoor moesten we er nog vijf maken. Dan kan je je kop laten hangen of voetballen. Wij hebben dat laatste gedaan. We probeerden Southampton onder druk te zetten en zij zijn niet aan hun goede spel toegekomen. We hebben zelf aardig gespeeld."

Bosz kan zich dan ook niet echt neerleggen bij de uitschakeling. "Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Soms kan ik er vrede mee hebben als een tegenstander veel beter is, zoals bijvoorbeeld de uitwedstrijd. Maar dat was vandaag niet het geval."

Fouten

Toch weet ook Bosz dat Vitesse de uitschakeling aan zichzelf te wijten heeft. Vooral de doelpunten werden in beide wedstrijden veel te makkelijk weggegeven.

"Dat zijn fouten die je niet mag maken en dat moeten deze jonge jongens nog leren. Het is voor ons spijtig dat ze dat bij Vitesse moeten doen, maar ze moeten het ergens leren."