Stefan de Vrij kijkt met vertrouwen naar het Super Cup-duel tussen zijn club Lazio Roma en Juventus van zaterdag.

"Er is veel enthousiasme, we willen deze wedstrijd graag spelen", aldus de centrale verdediger op het televisiekanaal van de Romeinen. "We willen altijd winnen en weten dat het niet onmogelijk is."

Tegenstander Juventus werd afgelopen seizoen landskampioen en won in de eindstrijd van de beker van De Vrij en zijn ploeggenoten. In de Champions League-finale verloor de 'Oude Dame' echter van Barcelona (3-1).

Omdat Juventus afgelopen seizoen de dubbel won, mag Lazio, dat als derde eindigde in de Serie A, dit jaar als verliezend bekerfinalist spelen om de Italiaanse Super Cup, dat in het Chinese Sjanghai gespeeld wordt.

Naast het verlies in de bekerfinale, bleek Lazio ook in de competitie twee keer de mindere van Juventus. Desondanks is De Vrij vol vertrouwen. "Juventus is sterk, maar wij ook. We zagen in de bekerfinale dat we goed tegen ze kunnen spelen."

"Ze zijn vier keer op rij kampioen geworden, maar zijn deze zomer belangrijke spelers kwijt geraakt. Wij daarintegen zijn vrijwel hetzelfde gebleven. Dat kan een voordeel voor ons zijn."

Hoedt

De 28-voudig international speelde in de voorbereiding nog geen minuut, maar zegt desondanks klaar te zijn voor de ontmoeting met de club uit Turijn. "Ik ben fit genoeg voor deze wedstrijd."

"We zijn eerder naar Sjanghai gekomen om te wennen aan het klimaat. Inmiddels voelen we ons beter dan de eerste paar dagen."

Wesley Hoedt kwam deze zomer over van AZ en vormt zaterdag met De Vrij wellicht het centrale duo bij Lazio. "Ik kende hem nog niet goed, maar ik zie dat hij veel kwaliteit heeft", zegt de Vrij over zijn landgenoot. "Hij is nog jong en is hier gekomen om te leren. Hij zal moeten wennen aan het Italiaanse voetbal."