Angel Di Maria stapt definitief over van Manchester United naar Paris Saint-Germain. Beide clubs hebben de transfer donderdag bevestigd. De 27-jarige Argentijn speelde slechts één seizoen op Old Trafford.

Over de transfersom doen de clubs geen mededelingen. Franse media meldden eerder dat Di Maria voor 63 miljoen verhuist naar PSG en dat de Argentijn per jaar meer dan tien miljoen euro gaat verdienen in Parijs.

"Ik ben heel trots, ik kan niet wachten om het shirt van Paris Saint-Germain aan te mogen trekken", zegt Di Maria op de website van Paris Saint-Germain. "Ik wil elke prijs winnen, zowel in Frankrijk als in Europa."

Eerder deze week doorstond Di Maria al de medische keuring, die de Franse kampioen uit liet voeren in Doha. De buitenspeler zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2019 bindt aan PSG.

De Argentijn kondigde woensdag zelf al zijn overstap aan.

Video: Fans PSG onthalen Di Maria

Real Madrid

Nog geen jaar geleden nam Manchester United Di Maria voor zo'n 75 miljoen euro over van Real Madrid.

De vleugelspeler kwam op Old Trafford niet verder dan drie treffers in 27 Premier League-wedstrijden. In de slotfase van het seizoen gaf manager Louis van Gaal vaak de voorkeur aan andere aanvallers.

PSG-voorzitter Nasser Al Khelaifi omschrijft zijn nieuwste speler als een "ongelooflijk talent". "Zijn snelheid is beangstigend. Met zijn komst bewijzen we opnieuw dat we de ambitie hebben om tot de Europese top te behoren."