De Liberiaan Musa Bility kan in zijn poging zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap van de FIFA niet rekenen op de steun van de Afrikaanse voetbalbond CAF.

Bility, voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond, sprak donderdag in Caïro met de CAF maar wist de bond niet te overtuigen.

"De heer Bility had de gelegenheid toe te lichten waarom hij voor het FIFA-voorzitterschap wil gaan", aldus de CAF in een verklaring.

"Maar na goed overleg hebben wij unaniem besloten hem niet de gevraagde steun te geven. We wensen hem verder alle geluk."

Bility heeft de steun van ten minste vijf nationale voetbalbonden nodig om op de kieslijst te komen bij de verkiezingen die een opvolger voor de afzwaaiende Sepp Blatter moeten opleveren. Dat de Afrikaanse landen hem nu unaniem hebben afgewezen, is voor Bility dus een flinke streep door de rekening.

Platini

Eerder stelden UEFA-voorzitter Michel Platini, de Zuid-Koreaanse miljardair Chung Mong-joon en de Braziliaanse oud-topvoetballer Zico zich al kandidaat.

De nieuwe verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond zijn voor 26 februari 2016 uitgeschreven. Kandidaten moeten zich voor 26 oktober 2015 aanmelden.