De vijf eredivisieduels die komend weekeinde zijn verboden als gevolg van de politiestaking worden op dinsdag 11 en woensdag 12 augustus ingehaald.

Dat meldt de KNVB donderdag. ADO Den Haag-PSV en sc Heerenveen-De Graafschap worden dinsdag ingehaald, terwijl de duels FC Groningen-FC Twente, PEC Zwolle-SC Cambuur en NEC-Excelsior woensdag worden gespeeld.

Roda JC-Heracles Almelo, Feyenoord-FC Utrecht (beide zaterdag), AZ-Ajax en Willem II-Vitesse (zondag) worden wel op het oorspronkelijke tijdstip gespeeld.

Rotterdam wordt niet getroffen door de acties, terwijl de burgemeesters van Kerkrade, Alkmaar en Tilburg besloten het duel in hun plaats ondanks de staking toch doorgang te laten vinden.

AZ en Ajax hebben bijvoorbeeld afgesproken voor extra stewards te zorgen. Bovendien neemt AZ de verkeersregeling rondom het stadion op zich.

Alternatief

"De KNVB had voor de stadionbezoekers, clubs en alle anderen die uitkeken naar de start van het nieuwe voetbalseizoen liever gezien dat de wedstrijden gewoon aankomend weekeinde door konden gaan", meldt de voetbalbond. "De nieuwe data zijn echter het best mogelijke alternatief." 

De clubs vinden de verplaatsing vervelend voor fans. "Lastig voor supporters", zei directeur Toon Gerbrands van PSV.

"Een allesbehalve ideaal tijdstip voor onze supporters", liet directeur Bart van Ingen van NEC weten nadat de terugkeer van de Nijmeegse club op het hoogste niveau was verzet naar woensdagavond.

FC Twente betreurt het dat de verplaatsing van haar wedstrijd tegen FC Groningen gevolgen heeft voor de supporters die op de nieuwe speeldatum (woensdag) verhinderd zijn en daardoor de uitwedstrijd niet kunnen bezoeken.

Data eerste speelronde:

Zaterdag 8 augustus
19.45 uur, Roda JC-Heracles Almelo
20.45 uur, Feyenoord-FC Utrecht
Zondag 9 augustus
12.30 uur, AZ-Ajax
16.45 uur, Willem II-Vitesse
Dinsdag 11 augustus
18.30 uur, ADO Den Haag-PSV
20.45 uur, sc Heerenveen-De Graafschap
Woensdag 12 augustus
18.30 uur, FC Groningen-FC Twente
19.45 uur, PEC Zwolle-SC Cambuur
20.45 uur, NEC-Excelsior