Trainer John van den Brom van AZ beseft dat zijn ploeg donderdag tegen Istanbul Basaksehir een goede uitgangspositie heeft, maar wil de Turken zeker niet uitvlakken.

AZ verdedigt in Istanbul in de derde voorronde van de Europa League een voorsprong van 2-0.

"Het is zeker nog niet gedaan'', zei de coach op de website van AZ. "Op het moment dat we alleen gaan verdedigen, gaan we de bietenbrug op.''

Van den Brom weet dat AZ vorige week het voordeel had lange tijd tegen tien man te kunnen spelen.

"De eerste twintig minuten was het een wedstrijd en zagen we dat Istanbul een goede ploeg heeft. Dat denken we donderdag ook te zien'', zei hij woensdag. "We proberen het voetbal te spelen waar AZ voor staat.''

Transfers

De nieuwe aanwinsten Alireza Jahanbakhsh en Rajko Brezancic zijn nog niet speelgerechtigd. Van den Brom reageerde pragmatisch op de drukke transferweek bij AZ, dat woensdag in Aron Johannsson (Werde Bremen) een zesde basisspeler van het elftal van vorig seizoen verloor.

“Dat kan gebeuren bij AZ, dat is de tol die we betalen voor het succes. Maar we hebben deze week een positieve score: één speler weg, twee erbij. Pure winst als je het zo bekijkt, hoewel ze voor morgen nog niet beschikbaar zijn."

"Belangrijker vind ik dat we blessurevrij zijn. Vorige week hebben we al laten zien dat we er klaar voor zijn. En dat geldt voor morgen zeker. Het elftal staat er goed op en we kunnen doorgaan waar we mee bezig zijn."

Het duel in Turkije begint donderdagavond om 19.00 uur.