Ook Frank de Boer ontkwam niet aan de nodige kritiek na de uitschakeling van Ajax dinsdag in de voorronde van de Champions League. De trainer gelooft dat de selectie van de Amsterdammers nog steeds naar hem luistert.

"Ik heb het gevoel dat deze spelersgroep niet is uitgekeken op Frank de Boer", zegt de coach woensdag tegen de NOS. "Het is aan mij om te bewijzen dat de chemie niet weg is. Ik weet zeker dat het nog overkomt wat ik zeg."

De oud-international kreeg na de 3-2 thuisnederlaag tegen Rapid Wien veel vragen of hij niet een te jong Ajax had opgesteld. Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en 140 dagen was het 't jongste elftal uit de Europese historie van de Amsterdammers. Het vorige 'record' werd vorige week in het uitduel met Rapid (2-2) neergezet.

"De jonge jongens doen het zo goed en bewijzen dat ze in de basis horen", antwoordt De Boer op de vraag waarom hij routiniers als John Heitinga (31), Lasse Schöne (29) en Nick Viergever (26) op de bank hield tegen de Oostenrijkers.

"Dinsdag hebben de jonkies dat niet bewezen. We hebben de wedstrijd niet 'gekilled' en dat kunnen we ons als technische staf zeker verwijten."

Goede groep

De Boer stelt dat het talent in de Ajax-selectie een belangrijke reden was om afgelopen zomer niet te overwegen om te vertrekken uit de Arena.

"Ik zag dat deze groep eraan zat te komen, het is echt een heel goede groep. Ik zie veel uitdagingen. Van momenten als tegen Rapid worden mijn spelers beter en word ik als trainer beter."

Ajax hoort vrijdag welke ploeg het loot in de vierde en laatste voorronde van de Europa League. De nummer twee van vorig seizoen start de eredivisie zondagmiddag om 12.30 uur met een uitwedstrijd tegen AZ.