De transfer van Eljero Elia van Werder Bremen naar Feyenoord lijkt afgerond. De 28-jarige buitenspeler heeft woensdag een medische keuring doorstaan en gaat voor twee jaar tekenen in De Kuip.

Dat meldt Voetbal International.

Feyenoord was op zoek naar een nieuwe vleugelspeler na het vertrek van Jean-Paul Boëtius eerder deze week naar het Zwitserse FC Basel.

Elia stond op een zijspoor bij Werder Bremen, dat de 28-voudig international medio 2012 overnam van Juventus. Vorig jaar seizoen speelde de geboren Zuid-Hollander na de winterstop op huurbasis voor Southampton. De club van coach Ronald Koeman zag ervan af om Elia voor 5,5 miljoen euro definitief aan te trekken.

Feyenoord kan de aanvaller nu transfervrij overnemen van Werder, ondanks een nog één jaar doorlopend contract in Duitsland.

Elia speelde in Nederland eerder voor ADO Den Haag en FC Twente. Die laatste club verruilde hij in medio 2009 voor Hamburger SV.

Kuijt

Feyenoord trok eerder deze zomer al Simon Gustafson (BK Häcken), Jan-Arie van der Heijden (Vitesse), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), en Marko Vejinovic (Vitesse) aan.

De club van de nieuwe coach Giovanni van Bronckhorst zou bovendien een persoonlijk akkoord hebben met ADO Den Haag-spits Michiel Kramer.

Feyenoord begint het nieuwe seizoen in de eredivisie zaterdagavond om 20.45 uur met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.