Coach Ronald Koeman heeft woensdag tijdens de laatste training van zijn ploeg Southampton voor het Europa League-duel met Vitesse een blessure opgelopen aan zijn achillespees.

"Ik heb een extra blessure te melden voor de wedstrijd van donderdag - ik heb mijn achillespees geblesseerd. Hopelijk zal ik er niet lang uit liggen", meldde Koeman woensdagavond via Twitter.

Volgens De Telegraaf zou de oud-international zijn achillespees hebben afgescheurd tijdens de training in de Gelredome in Arnhem.

De trainer laat donderdag een MRI-scan maken om de ernst van de blessure vast te stellen. Bij een scheur moet hij waarschijnlijk in het gips.

Het is nog niet duidelijk of Koeman donderdag op de bank kan zitten in het voorrondeduel met Vitesse. Zijn broer en assistent Erwin Koeman zou hem anders vervangen langs de lijn.

Speciaal

Ronald Koeman liet eerder op de avond tijdens een persconferentie nog weten dat hij het speciaal vindt om terug te zijn Arnhem. De ex-verdediger begon in 1999 zijn trainersloopbaan bij Vitesse.

"Maar ik ben aardig veranderd sindsdien. Ik heb me ontwikkeld, ben ervarener'', zei Koeman, die met zijn club een voorsprong van 3-0 verdedigt.

De oud-prof weet dat Southampton zeker in de openingsfase niets mag laten liggen. "Als we niet met dezelfde intensiteit beginnen als vorige week, kunnen we een vervelende avond beleven'', meende de 52-jarige oud-coach van Ajax, PSV en Feyenoord. "Ik vond het als speler vreselijk om te verliezen. Die mentaliteit moeten mijn spelers ook hebben.''

Jordy Clasie mist het duel vanwege de blessure die hij vorige week in de eerste wedstrijd opliep. Aanvaller Shane Long ontbreekt vanwege ziekte.

Ajax

Koeman werd op de persconferentie ook gevraagd naar de uitschakeling van Ajax dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers verloren thuis met het jongste Europese elftal uit de clubhistorie met 3-2 van Rapid Wien.

"Ik zag een erg jonge ploeg", stelde de coach van 'The Saints'. "Kijk: het is niet mijn baan, maar de baan van Frank de Boer. Maar in mijn ogen was het te jong. Natuurlijk is Europa een goede leerschool, maar Nederlandse clubs worden Europees uitgeschakeld tegen clubs uit landen als Oostenrijk, Hongarije en Roemenië."

"Je hebt in je elftal een bepaalde balans nodig. In Europa gaat het niet om het talent dat je bezit, maar om fysiek en vooral ervaring. Dat is dinsdag maar weer eens gebleken."

Vitesse-Southampton begint donderdagavond om 20.00 uur.