Peter Bosz realiseert zich dat de kans klein is dat Vitesse de laatste voorronde van de Europa League nog gaat halen, maar wil de strijd tegen Southampton niet bij voorbaat opgeven.

De Engelse club van coach Ronald Koeman won de heenwedstrijd vorige week met 3-0. De return begint donderdag om 20.00 uur in de Gelredome.

"Als we realistisch zijn, gaat het heel moeilijk worden. Ze hebben meer ervaring, maar alles is mogelijk. Waarom niet?", aldus Vitesse-trainer Bosz op een persconferentie.

Lewis Baker koestert ook nog steeds hoop op een vervolg in Europa. "Southampton is een grote club, maar we blijven ons best doen en hopen drie of vier goals te maken."

Naïef

Bosz is niet van plan om concessies te doen aan de speelwijze van Vitesse. "Wij spelen zowel thuis als uit ons eigen systeem en dat is al aanvallend."

"Als we vanaf de eerste minuut nog aanvallender gaan spelen, dan wordt het naïef dus dat denk ik niet. We willen zo goed mogelijk voor de dag komen en als we een snelle goal kunnen maken, dan weet je nooit wat er kan gebeuren."

Vitesse mist Sheran Yeini, Arnold Kruiswijk en Renato Ibarra, al is het drietal wel weer in training. Over de inzetbaarheid van Nathan, net als Baker een huurling van Chelsea, twijfelt Bosz nog.

Bekijk het programma in de derde voorronde van de Europa League