De spelers en technische staf van Rapid Wien konden woensdag hun geluk niet op na de stunt tegen Ajax. Door de 3-2 overwinning bereikten de Oostenrijkers verrassend de play-offs voor een plaats in de poulefase van de Champions League.

Het eerste duel in Wenen eindigde vorige week in 2-2, waardoor Ajax vooraf de beste uitgangspositie had.

"We wisten dat we voor een sensatie konden zorgen in de Arena als alles op zijn plaats zou vallen. Dat was woensdag het geval. We zijn zeer gelukkig dat we de volgende ronde hebben bereikt", aldus Rapid-trainer Zoran Barisic tegenover Oostenrijkse media.

"Het is een mooie dag voor de hele club. Het probleem van mijn team is dat ze zelf niet weten hoe goed ze zijn. Daarom is dit een heel belangrijke overwinning. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering."

Matchwinner

Matchwinner bij Rapid was de 20-jarige Oostenrijker Louis Schaub. Hij scoorde twee keer in de Arena. "Het zal nog één of twee dagen duren voordat ik echt realiseer wat we gepresteerd hebben. We hebben het ongelooflijke bereikt. Velen hadden er geen vertrouwen meer in, maar de fans en wijzelf zijn altijd in de overwinning blijven geloven", stelde de aanvallende middenvelder na afloop.

Aanvaller Mario Sonde kreeg door de vroege 0-1 voor Rapid meer geloof in de overwinning. "We toonden veel passie en hebben alles gegeven voor de winst. Die vroege goal van Robert Berić hielp ons. Toen Ajax op gelijke hoogte kwam in de tweede helft werd het een beetje riskant, maar ik hield het gevoel dat wij door zouden gaan."