Excelsior heeft de Belgische keeper Tom Muyters vastgelegd. De 30-jarige doelman tekent in Kralingen, mits hij medisch goedgekeurd wordt, een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Dat meldt de Rotterdamse club op haar website.

Muyters stond de afgelopen tweeënhalf jaar bij FC Eindhoven onder contract en was vorig seizoen de eerste doelman bij de Eindhoenaren.

"Ik heb een gesprek gehad met Excelsior en had meteen een goed gevoel bij de club en de staf", aldus Muyters op de clubsite. "Het was een warm onthaal, te vergelijken met FC Eindhoven, waar ik de laatste jaren heb gespeeld."

"Daar hebben we vorig jaar een goed seizoen gehad en uiteindelijk liepen we promotie net mis. Ik kreeg een nieuw voorstel van FC Eindhoven, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik graag in de Eredivisie wil spelen."

Tom Muyters is na Filip Kurto en Mike Havekotte de derde nieuwe doelman voor Excelsior. Daarnaast herstelt Alessandro Damen momenteel van een knieblessure.

Muyters maakte in 2001 bij MVV zijn debuut in het betaalde voetbal. In 2013 maakte hij de overstap naar Eindhoven, na enkele jaren in België te hebben gespeeld.